Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Hetta i mörkret?

Hetta i mörkret 2023-10-18

Hann få in några uppdateringar av Bubblans maskineri under sommaren. Fokus var främst på sådant som kanske inte syns utåt men varit i behov av uppmärksamhet länge. Bugfixar främst men också sådant som möjliggör nya finesser som faktiskt syns! Inte allt jag ville och tänkt men det jobbar jag vidare med i höstmörkret.

Annars är det jag saknar mest här engagemang. Inte bara mitt eget (det står jag för) och inte hos de som är aktiva. Ni som syns, ni syns. Men det känns som det är en sinande skara, eller? Undrar försynt vad som kan tänkas behövas för att locka fler att skriva kommentarer på fler författare och noveller. Har mina egna idéer men är idel öra för den som har en åsikt.

Ta hand om dig nu när höstmörkret kryper inpå! Läs nåt hett att komplettera den ångande koppen som värmer dina händer och kropp!
 

Kommentarer

#16

JL1972

Håller med om att det skulle vara kul och inspirerande med fler kommentarer, för det är ju därför man skriver och delar med sig av sina fantasier, för att få en reaktion och bekräftelse på att tiden man lagt ned är värt något i andras ögon. Dom kommentarer jag fått är från män och det skulle vara intressant att få veta vad kvinnor tycker som läser. Mina bitvis väldigt utsvävande fantasier baserar sig delvis faktiskt på vad jag lärt mig att en del kvinnor fantiserar om och har för sexuella önskemål, det har ibland varit iaf när jag va yngre ganska chockerande men sen har jag själv kommit underfull med att deras fantasier om oss män kan vara extremt upphetsande, (ska erkännas att jag som hetero faktiskt gått igång på kvinnors önskan om att få se mig bli tagen av av annan man eller t.o.m flera män, men det tog ett tag innan jag våga börja skriva om det) när dom avslöjar sina innersta snuskigaste fantasier. Men jag tror att kvinnor är mer försiktiga med att kommentera då dom tänker att det kanske ses som en invit till nånting mer, men om man är anonym så kan jag väl tycka att man kan våga skriva lite. Men det är nog gamla väldigt invanda mönster att vi män ska ta för oss och kvinnan ska vara passiv, vilket jag tycker är tråkigt. Själv går jag igång på kvinnor som vågar ta för sig. Jag tänker fortsätta skriva mina innersta fantasier här och hoppas få reaktioner och kommentarer från dom som uppskattar det jag skriver. Och jag kommenterar sånt jag gillar när jag läser andras som eggar min egen fantasi och lust.

21/4 kl. 06:57

#15

marken

Varandes helt ny på denna sida så känner jag både lust och energi till att finna trevlig erotisk läsning, samtidigt som att kunna få utbyta idéer om hur man kan uttrycka sina tankar i ord. Utan att ha hunnit läsa alla berättelser, så kan jag kanske tro att John har en poäng om att en allt för stor enformighet tenderar att leda till ointresse för en bredare publik. Med enformighet menar jag då kanske berättelser som bara uttrycker den ena sidans perspektiv och som inte lämnar något litet åt läsarens egen fantasi.

Stora ord för någon som bara registrerat sig här och läst en del, men i all välmening. Ett stort tack till Bubblans Hustomte, som håller ordning och ser till att sidan fungerar. Jag är säker på Bubblan fyller en viktig plats för många, men som redan sagts av flera - vi vill alla känna oss värdefulla. En enkel början är att visa uppskattning och respekt för sin omgivning. Jag har varit en flitig läsare på andra sidor, samt även publicerat några enklare noveller. Troligen inget med särskild hög klass eller ens alltid levt upp till de ’Stora orden’, men det är väl aldrig fel att sikta mot himlen! Var man träffar är ju sedan en annan sak. Jag ser fram emot att få tid att skriva och kunna publicera en och annan novell även här.

15/1 kl. 17:33

#14

John

Absolut, även jag är medelålders och fascineras av normbrytande erotik och skriver om far/dotter, mor/son och det är inte huvudproblemet. Problemet blir när det bara är vi medelålders män som skriver om ungefär samma fantasier. Det blir smalt och förutsägbart. Män och kvinnor skriver också väldigt olika vilket jag slås av när jag läser äldre noveller skrivna av kvinnor här och där finns ju också temat incest och homosexualitet beskrivet på ett fint sätt.

Att män inte kan låta kvinnor vara utan att vi ska "äckla oss" i deras inkorgar är inget unikt problem för Bubblan. Det har blivit ett internetklimat. Jag får ibland uppläst vad mina döttrar får på Snapchat och Tinder och det är en sorglig läsning och skulle få mig att bli lesbisk om jag var tjej av rent och skärt äckel. Och jag vet att ungefär samma pågår här så fort ett kvinnligt namn visas i listan av inloggade.

Att se över kategorierna tror jag också på, och att ha en kategori för "Egen erfarenhet" tror jag är bra. Det blir en samvetsfråga för författarna och självklart kommer det som du säger @Mister, missbrukas, även om texten och händelseförloppet ibland avslöjar sådant.

Jag har också funderat mycket över ålder. Fantasier och verklighet är skilda saker och egentligen är jag helt för frihet i att skriva vad man vill. Det är väl tveksamt om sådana texter leder till verkliga övergrepp eller att de som hyser sådana fantasier inspireras till verkliga övergrepp. Jag tror det spelar mindre roll faktiskt. Men det kommer leda till en del smaklösa noveller även om jag faktiskt läst noveller om både allt för unga och djur som varit både fint skrivna och upphetsande. Faktiskt mestadels av kvinnor i just de fallen.

Hur som helst, jag är tveksam till om en mer liberal hållning här löser problemet med feedback och fler kvinnliga skribenter, kanske bara ännu mer gubbsnusk och färre kvinnor, men jag vet inte.

En mer mörk förklaring kan vara att den här sortens sidor och novellskrivande är en döende konstform vilket vore mycket sorgligt. Det finns så många plattformar idag och alla meddelanden längre än 10 ord orkar man knappt läsa idag. Kanske känner många att det är meningslöst att skriva eftersom det drunknar i allt annat och åter igen feedbacken är den man skriver för och uteblir den finns ingen inspiration att skriva.

5/1 kl. 10:10

#13

Mister

Sen vill jag tacka för det arbete som Hustomten och flera skribenter gör. Många bra och upphetsande noveller.

2/1 kl. 20:37

#12

Mister

John har givetvis rätt i att det skulle vara positivt med fler kvinnor som skriver noveller och fler kvinnor som kommenterar skulle det öka aktiviteten. Så klart att de ska kunna skriva här utan att få oförskämda förslag.
John har också rätt i att det är mycket äldre män, som jag, som fantiserar om unga tjejer. Det är inte fel i sig, även jag fantiserar om detta ibland. Jag har skrivit två noveller på temat fars dag om en pappa och hans dotter och fick många meddelande och kommentarer. Några verkar tro att det har hänt på riktigt.
Sen har jag skrivit en sensuell novell om killsex och fick nästan inga reaktioner alls. Trist för det är en mycket bättre text.

Tankar om vad man kan göra:
- Införa en kategori för verkliga händelser (ja, den kommer att missbrukas).
- Aktivare nyhetssida, med diskussioner om sex och text (kanske kan betrodda skribenter hjälpa Hustomten med detta).
- Placera nyheter högre upp på sidan så att de syns.
- Möjlighet att kommentera eller gilla kommentarer.
- Möjlighet till skrivcoachning, många har bra idéer men skriver inte så bra (återigen betrodda skribenter)

Sen funderar jag på åldersgränsen. 15 år är byxmyndig men det gäller ju inte för incest i verkligheten, tror den är 18. Jag fick en rättmätig tillsägelse av Hustomten för att jag inte skrev ut åldern i "Fars dag" och dessutom beskrev dottern som "för ung".

Jag vill minnas att jag läste en novell för länge sen, som jag inte längre hittar, som handlade om en gubbe som runkade till fantasier. Där var flickorna mycket yngre men de deltog inte i själva sexet.
Kan man ha lägre åldersgräns för fantasier? (jag är tveksam till detta)

Så klart måste vi som skriver vara medvetna om att vi riskerar att rättfärdiga övergrepp, incest och barnsex.

Allt gott
Mister

2/1 kl. 20:34

#11

John

@Skogshuggaren det är redan idag möjligt att göra om en singelnovell till en serie, bara att redigera och ändra.

2/1 kl. 12:19

#10

Skogshuggaren

Bästa Hustomten och Fröken H

Jag har sedan drygt 10 år njutit av novellerna som ni tagit hand på bästa sätt.

Är det möjligt att lägga till i ”Sök novell” på författare så att man kan välja på att söka
1: Alla
2: Fristående noveller och de som inte ingår i en serie med fler än en del (påbörjad med första delen) innan det blivit fler delar.
3: Serier med minst två delar, med första delens ingress så man kan välja mellan serierna.

Bubblan har fler mycket produktiva författare som jag uppskattar, detta kommer att underlätta när man letar något kortare att läsa eller man vill ha längre läsning.

Det finns några noveller har varit menade till serier men blivit inlagda som avslutade noveller.
Hustomten funderat på om det går att i efterhand skapa en serie? Att författaren får verktyg så hen kan med försiktighet skapa den tänka serien. Kan vara så att från början var novellen avslutad men senare fick fortsättning. Då är det trevligt att enkelt kunna följa personerna.

En fråga till. Det har råkat sig att två författare har valt samma namn på sina serier av noveller.
Kommer inte för tillfället ihåg varken författarnas namn eller seriernas. Kan det vara på plats att då det redan finns en serie med det namnet med annan författare så får man en vänlig påpekande att det redan finns en följetong med det namnet. Men jag vill att det ska vara möjligt att flera författare ska kunna skriva en längre följetong tillsamman under sina egna alias.

Med vänliga hälsningar från skogen med upplega.
Skogshuggaren

(Upplega är helt enkelt den snö som har samlats uppe i trädet och som ligger kvar på trädets grenar.)

30/12, 2023 kl. 11:30

#9

John

Jag har spenderat rätt mycket tid på att fundera över responsen, utbudet, kvalitet, förbud när det gäller vissa kategorier etc.

Jag känner för egen del att det största problemet har blivit könsfördelningen, vilket inte bara gäller Bubblan. Jag tycker mig kunna se historiskt både här och på andra ställen att andelen kvinnliga författare har minskat drastiskt. Det gör utbudet ensidigt och kan ge mig en lite sorglig / tragisk känsla. Nu känns det mest som om vi är ett gäng gubbar som sitter och runkar bulle i grupp. :)

Rent författarmässigt blir det enformigt och ensidigt. Tjejer och killar skriver olika, fantiserar, drömmer om och har upplevt olika saker. Det ger mer liv åt allt, oavsett vad i världen om båda könen bidrar. Nu är det mest äldre herre som får äran att ligga med ung tonårsflicka i en drös olika varianter men där summan av kardemumman är ungefär densamma.

Vi tenderar också att kommentera mera det motsatta könet. Även om jag personligen tror att många tjejkonton i själva verket döljer en man, kan man se på antalet kommentarer att det ökar och det är naturligt.

Problemet (som jag ser det) är att inga tjejer längre vågar sig hit. Så fort "Lisa" eller "Anna" syns i listan över inloggade så har hon ett gäng snuskiga inlägg i gästboken där den som "hälsar välkommen" oftast inte ens bemödar sig med att säga hej innan frågor om snusk kommer. Jag har fått läsa vad en bekant får i sin gästbok och det gör att jag skäms över att vara man ibland.

Jag är övertygad om att många tjejer skriver och fantastiskt bra dessutom. Hur vi ska få dem tillbaka? Det är den stora utmaningen. Både att få tillbaka dem och att våga skriva. Det senare hänger på oss manliga medlemmar, för vem vill ha en massa snuskigt skit och skamliga förslag i sin gästbok så fort man loggar in?

Får vi inte mer jämnvikt så att fler kvinnliga författare börjar skriva här så tror jag det är svårt. Vi är ungefär samma personer som publicerar och det är ungefär samma personer som kommenterar och ni som kommenterar gör att det över huvud taget känns värt att fortsätta skriva. Själv är jag usel på att kommentera och det är för att jag läser mindre och mindre.

Så till alla män som är snabba att posta PM så fort ni ser en inloggad tjej, skärpning! Snart finns bara fejkkonton kvar.

23/12, 2023 kl. 12:57

#8

Hustomten

Ja. Raderar en författare sitt konto tas novellerna denne publicerats bort. Och allt annat i form av kommentarer och PM, för övrigt.

28/11, 2023 kl. 00:00

#7

Mister

Goda argument, Hustomten.

Jag brukar också titta in på en annan sida som inte tillåter vissa noveller och se om någon kommenterat mina gamla noveller.
Men visst är det så att noveller försvinner från Bubblan om författaren avslutar sitt konto?

27/11, 2023 kl. 17:15

Läs in fler
Kommentera